Тема

Лечение на труднолечими и нелечими болести само с природни средства

Визитка

Владимир Бошнаков е народен лечител. Думите, които могат да се кажат за него никога не биха
били достатъчни, защото неговата популярност сред хората като човек с огромно сърце и неизчерпаеми знания, сама говори за него…

Екипа на „Здравей Здраве“ благодари на Дядо Владо за безвъзмездно предоставените материали за разпространение в помощ на нуждаещите се хора!

Видео лекция

Рецептите на дядо Владо

БОЛЕСТИ НА ХРАНОСМИЛАТЕЛНАТА СИСТЕМА
ИЗРАНЯВАНЕ НА ЛИГАВИЦИТЕ, ГАСТРИТ, ЕНТЕРОКОЛИТ, КОЛИТ, ЯЗВЕН КОЛИТ, ЯЗВА НА СТОМАХА И НА ДВАНАДЕСЕТОПРЪСТНИКА, МЕТЕОРИЗЪМ (ГАЗОВЕ В КОРЕМА), ДИЗЕНТЕРИЯ И ДРУГИ Храносмилателната система е една от най-важните системи на човешкия организъм. Тя, заедно с черкия дроб, панкреаса, жлъчния мехур и други органи и жлези, осигурява храката на всички клетки в организма. В нея се извършват много сложни биохимични процеси. Може да се каже, че при нормално хранене и водене на природосъобразен начин на живот, тя може да работи безпроблемно до стотина години. Има две основни причини за заболяване на нейните органи: отлагане на голямо количество отрови (токсини) в нея и попадане и размножаване на вредни микроорганизми в системата: ешерихия коли, кампилобактер пилоридис, стрептококи, стафилококи и други. Това довежда до израняване ка лигавиците на системата от устата до ануса, до нарушаване на алкално-киселинния баланс и до развиване на посочените заболявания.
Добрата новина е, че нашият народ в многовековното си съществуване е открил прости природни средства за бързо и ефикасно затваряне на раничките по лигавиците и до ликвидиране на посочените заболявания.
Рецепти за лечение:
Осигуряват се по 50 грама от нарязаните на дребно и изсушени билки ОГНИЧЕ (ХЕНОПОДИУМ БОТРИС) И ЧЕРВЕНО ПОДЪБИЧЕ (ТОЙКРИУМ ХАМАЕДРИС) И СЕ РАЗМЕСВАТ ДОБРЕ. Една супена лъжица от сместа се залива с 300 мл вряща вода в емайлирана тенджера, кисне в нея при затворен капак 3 минути и се прецежда. Пие се три пъти на ден по 100 мл 30 минути преди ядене до свършване на сместа.
3aбележка:
Докато трае лечението не трябва да се допуска запек. За целта се препоръчва да се ядат течни храни: зеленчукови и пилешки супи, таратор, зелен боб, овесена каша с мляко, задушено червено цвекло, телешко варено със зеленчуци, кисело мляко, салати от пресни зеленчуци, свежи ябълки, размекнати в студена вода, изсушени сини сливи и смокини и др.

ХЕМОРОИДИ
Хемороидите са възловидни разширения на вените на правото черво, предимно в областта на ануса. Има два вида хемороиди: вътрешни и външни. От тях страдат по-често хората от средна и напреднала възраст. Мъжете боледуват три пъти по-често от жените. Причини за заболяването са: Запек, замърсяване на правото черво, възпаление и отоци на червото, продължителна работа в изправено положение, физическо претоварване, цироза на черния дроб и др.
Препоръки за предппзване от заболяването:
1. Периодично прочистване на правото черво и черния дроб.
2. Предотвратяване на запека.
З. Редовно измиване на ануса с хладка вода.
4. Намаляване употребата на пикантни храни, спиртни напитки, пържено и приготвено в микровълнова печка ядене.
5. Избягване на физически претоварвания и простуди.
б. Ядене на леки храни: картофи варени ка пара или печени на фурна с вода и олио, леки меса, прясна и замразена риба, плодове и зеленчуци, мляко и млечни произведечия и др.
7. Пиене на чайове от водно пипериче, коприва, цвят от лопен u др.
Рецепта за лечение: Една супена лъжица от билката водно пипериче се залива с 450 мл вряща вода в емайлирана тенджера. Оставя се да кисне в нея два часа и се прецежда. Пие се по една чаша 150 мл три пъти дневно 30 минути преди ядене, докато вените се скрият, обикновено това става след 1-2 сединии.

ШИПОВЕ
Рецепта от китайската народна медицина:
В мaлко бурканче, затварящо се добре с капачка с винт, се затварят: 3 /три/ големи глави от чесън-обелени и смляни, или нарязани на ситно и счукани на каша; 1 /една/ супена лъжица морска сол,с чукана на прах; 1 /една/ лъжица свинска мас; 1 лъжица газ за осветление за лампи и фенери; 1 лъжица йод /йодна тинктура от аптеката/. Бурканчето се затваря добре и съхранява в хладилник.
Употреба: Лечението на шиповете се извършва чрез силно загряване на чувствителните точки, свързани с централката нервна система и с опорно-двигателния апарат. Те се намират в задната част на ходилата, точно в средата на петите. Загряват се тия точки и на двете пети. Компресът се състои от две лепенки от лейкопласт, поставени на кръст под парче найлон с размери около 20 х 20 см, върху който се поставя парче от няколко слоя марля или памучно парцалче. В средата на марлята се изсипва една чаена лъжичка от сместа, която преди употреба задължително се разбърква добре. С помоща на лъжичката сместа се заглажда, докато стане с размер на един метален лев. Кракът се поставя на компреса така, че чувствителната точка да попадне върху сместа. Лепенките се залепват към краката и се обуват чорапи до сутринта.
Компресите се правят на двете пети, независимо от това, къде се намират шиповете, всяка трета вечер и се преспива с тях. Сутринта превръзките се свалят, краката се измиват с топла вода и се пазят от простуда. Две нощи след това се почива, а на третата компресите се правят с прясна смес.

БОЛКИ и ШУМ в УШИТЕ
Рецепти:
1. Капане по 3- 4 калки глицерин във всяко ухо.
2. Капане по 3- 4 капки сок от билката ушиче/покривен дебелец/
3. Вкарване на памучни тампончета в ушите,напоени с шведска горчивка и изцедени след това. Държат се по 15 минути в ушите.
4. Капане в ушите по 3- 4 капки смес от зехтин и сок от червен лук в съотношение 1 : 1.
5. Три супени лъжици лопен се заливат вечерта с 600 мл вряла вода в термос. Сутринта течността се прецежда и се изпива по 150 мл, 30 микути преди всяко ядене и още веднаж късно вечерта.
6. Една чаена лъжичка от билката бял имел се залива с 300 мл студена вода вечерта. Сутринта се затопля леко и се прецежда.Съхранява се в термос.Изпива се три пъти през деня по 100 мл , 30 минути преди всяко ядене.
7. При гнойно възпаление на ушите се капят по 3-4 капки смес от хрян /пресен сок/ и зехтин или глицерин в съотношение 1: 1.
8. Приготвя се чесново олио от 500 мл-зехтин и 10 броя обелени и смляни скилидки от чесън. Оставя се в стъклен буркан 10 дни на слънце, след което се прецежда. Капят се по 3-4 капки в болното ухо,което се запушва с памуче за затопляне.
9. Загряване на болното ухо с лампа „Биоптрон“ в продължение на 10 минути няколко поредни дни до изчезване на болката.

ЛЕЧЕНИЕ НА НЕИЗЛЕЧИМИ БОЛЕСТИ ПО МЕТОДА НА РУДОЛФ БРОЙС (1899 — 1990) С ГЛАДУВАНЕ И ПИЕНЕ НА ЗЕЛЕНЧУКОВИ СОКОВЕ И БИЛКОВИ ЧАЙОВЕ
Австрийският лечител Рудолф Бройс, по професия електротехник, е излекувал хиляди болни от рак и други болести, считани за неизлечими, само с природни средства. Живял е дълго и е получил признание за лечителските си способности още приживе. Методът му е изложен в една скромна брошура „Съвети за профилактика и лечение с природни средства на различни заболявания – рак, левкемия и други, считани за неизлечкми“. Методът се базира на съчетанието на гладуване и приемане на зеленчукови сокове и билкови чайове. Пълният курс на лечение 6 седмици (42 дни). При по-леки случаи може да се приложи половин курс за 3 седмици (21 дни). Използвани лечебни течности при прилагане метода на Бройс:
1. Чай от салвии (градински чай, конски босилек) (Salvia officinalis). Две чаени лъжички салвия се сипват в 500 мл вода, варят се в нея само 3 минути и се прецежда. В чая се добавят още по 1 чаена лъжичка: жълт кантарион (Hypericum perforatum), маточина ( Melissa oracinalis) и черна мента (Mentha piperita), киснат в него още 10 минути и отново се прецеждат. Този чай е силно лечебен и може да се пие профилактично, с прекъсвания, през целия живот.
2. Чай за бъбреци – Приготвя се билкова смес: полски хвощ (Equisetum аrvense) — 15 г, обикновена коприва (Urtica dionica) – 10 r (добре е да е събирана през пролетта), пача трева (Polygonum avicularе) – 8 г, жълт кантарион (Hypericum perforatum) — б г. Това количество трябва да стигне за три седмици. Чаят за бъбреци не бива да се пue по-дълго време. Една щипка от сместа, взета с палеца, показалеца и средния пръст (или половин супена лъжица), се залива с 250 мл вряла вода и кисне 10 минути. Прецежда се и се добавят ощедве чаши гореща вода. Това количество (три чаши) се кипва още 10 минути. Чаят за бъбреци се пие студен, на празен стамах, първите три седмици от пълния курс на лечението, по 125 мл сутрин, обед и вечер преди лягане. Приготвената доза е за два дни. При пълен курс на лечение през поспедните три седмици вместо чаят за бъбреци се пие чай от невен.
3. Чай от кръвен здравец (Geranium sanguineum)
В ориrиналнатa рецепта на Рудолф Бройс се препоръчва зловонен здравец (Geranium robertianum), но той не се продава в нашите билкови аптеки, поради което го заменяме с кръвен здравец, който има близки до него лечебни качества. Една щипка от билката се залива със 125 мл вряла вода, киске в нея 10 минути и се прецежда. Изпива се на глътки през целия ден. Този чай е незаменима част от лечението на рак, особено в случаите, когато вече е проведена рентгенова или лъчетерапия, тъй като билката съдържа малко количество радий (тук става дума за зловонния здравец).
4. Сок от зеленчукова смес 300 г червено (салатно) цвекло, 100 г моркови, 100 г глави цетина, 30 г. черна ряпа и един картоф с големина на кокоше яйце. Прави се със сокоизстисквачка. Ако черната ряпа Ви люти, можете да я замените с бяла или червена.

РЕЦЕПТИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА С ПРИРОДНИ СРЕДСТВА
1. Цветове от глухарчета се смилат в машинка за месо или се изцеждат в сокоизтисквачка. Сокът се прецежда и се съхранява в хладилник. Ако е голямо количество се стабилизира с 10-15% спирт за да не прокисне. Пие се по супена лъжица три пъти дневно 30 минути преди ядене.
2. Пиене на чайове от билки, възстановяващи имунната система: живовляк, бял равнец, невен, глухарче, коприва, магданоз, мащерка, жълт кантарион, градински чай (салвия), хвощ, плодчета от синя хвойна, хмел, маточина, мента, цвят от лавандула, жълта горска иглика, семе от копър, великденче, листа и цвят от глог, босилек, цвят от липа, цвят от лайка, листа от къпина, живовляк, златовръх (златен корен, ряднола, елеугерок, чага (брезова гъба). Една чаена лъжичка от билката се залива с 25Огр. гореща вода, кисне в нея три минути, прецежда се и се пие бавно на глъткu.
3. Всяка вечер преди лягане се изпива една чаена лъжичка спиртен извлек от бuлките див чесън, шведска горчивка нли змийско мляко с малко вода. Бuлките могат да се сменят всяка седмица или всеки месец.
4. Изсушена коприва. Една супена лъжица от стритата коприва се залива с 600 мл вряща вода в емайлирана тенджера, кисне в нея пет минути и се прецежда. Налива се в термос и се пие три пъти дневно по 200 мл преди всяко ядене.
5. Чай от билкова смес. Една част плодчетата от касис и по две части листа от коприва и натрошени плодчета от шипки. Една супена лъжица от сместа се залива в смайлирана тенджера с 600 мл вряща вода, вари се в нея 10 минути, престоява в тенджерата 1 час и се прецежда през плат.

Народните рецепти описани по-горе са предоставени от Дядо Владо за безвъзмездно разпространяване.

Лектори →