Визитка

 

Галина Радева Ангелова – хореограф-режисьор, педагог на български танцов фолклор. Дългогодишен  учител по хореография,ръководител на клуб за народни танци „Тропанка“, гр. Пловдив, както и ръководител на мажоретен състав и детски танцов състав „Шарено хоро“, гр. Съединение.

Освен с народни танци, обучавана по системата Мир Ахар, Шамбала, а тази година се включих в курса по Паневритмия воден от Светла Балтова.

 

 

 

 

Тема

 

Българското хоро – извор на радост, здраве и сила

 

С темата  бих искала да споделя личния си опит от дългогодишната ми практика на хореограф-педагог и ръководител на клуб за народни танци.

Разглеждам хорото в три аспекта, които са взаимно свързани, хорото като извор на радост, здраве и сила. Представям дълбоките корени и откъде идва, защо е оцеляло и защо пребъдва. Какво ни носи. Скритото послание в движенията. В някои хора намирам и връзката с Паневритмията. Силата, която  носи българският фолклорен танц и как ни влияе, зарежда.

В лекцията правя връзка между петте елемента и всяка отделна област,  кой елемент отговаря на нея и съответно как се отразява това на нас – физически, емоционално и духовно.

Изготвила съм кратка презентация и също така накрая лекцията завършва с практическо занимание, изиграване на няколко фолклорни хора,като съм се постарала да са включени хора от всяка фолклорна област и в същото време да са популярни.

С тази лекция съм участвала във фестивалите“ Здравей, Здраве“ през 2018 г. в Ямбол,  Троян и в тази година в Габрово

Ще се радва,ако имам възможност и с вас да споделя моя опит, мисли и преживявания от това вълшебство – народния ни танц.

 

Контакти

 

E-mail: galya1968@yahoo.com

Телефон за връзка: 0895 339 707