Визитка

 

Дани Чолакова / Йога Арт студио Шанти

 

Йога арт студио „Шанти” се намира в сърцето на Пловдив. Вече 9 години предлага разнообразни занимания, насочени към всеки един отворен към света човек, независимо от неговата възраст или пол. Клас “Йога за деца”, като част от програмата на студио „Шанти”, съществува от самото създаване на клуба.

От три години заниманията води Йорданка Чолакова- сертифициран преподавател по Хасия йога, дипломиран филолог с педагогически стаж и огромно желание да работи точно с деца.  Всеки час Дани съобразява с възрастта и моментното желание на малките приятели за йога. Тя прави занимания, тематично свързани с празниците от календара, като преплита асаните с игри, песни и приказки от своето детство. Все по-често в часовете се включват и родителите.

 

 

Практика

 

Йога за малки и порастнали деца (родители)

 

На юбилейното издание на фестивала „Здравей, Здраве” групата от клас “Йога за деца”  към йога арт студио „Шанти”, гр. Пловдив има желание да се включи в спортната програма със занимание, в което могат да участват не само децата, а и техните родители. Играта заедно на дете и възрастен (ние казваме пораснало дете) показва една топла и любяща страна на отношенията помежду им. Децата виждат родителите си в различна светлина и се чувстват равнопоставени с тях. Освен че е полезно за здравето, заниманието е и забавно. В рамките на 45-50 минути ще представим адаптирана за деца йога-практика, като следваме структурата на часовете, които провеждаме в залата. Ще изпълним Слънчевия поздрав със стихове, съчинени специално за целта от преподавателя Дани Чолакова. Чрез асаните ще се превръщаме в различни животни и растения. Ще изпълним и дихателни упражнения, подходящи за деца на всякаква възраст.

 

Контакти

 

Лице за контакт: Елица Йоргова /Дани Чолакова

Град: Пловдив

Телефон за контакт: 0895/652-707; 0888/646-170

Сайт: yoga-plovdiv.com

ФБ страница: facebook.com/YogaArtStudioShanti