Визитка

 

Дияна Чолакова – Пловдивски Културен Институт

 

Дияна Чолакова е сертифициран инструктор по Зумба и Port de Bras. Открива своята любов към танците още в ранна детска възраст. На 6 години за първи път стъпва в залата по спортни танци (латино и бални танци), като две години по-късно стартира и своята състезателна кариера. За 10-годишния си професионален опит в спортните танци достига до много национални и международни отличия. Паралелно със спортните танци практикува интензивно класически балет, развива се и в други денс стилове като контемпорари, салса, бачата, кубинска румба, кизомба и др.

 

 

Практики

 

1. Port de Bras с Дияна

 

Port de Bras е система от упражнения в направлението „Mind & Body“, разработена през 2006 година от руснака Владимир Снежик.
Port De Bras е перфектното съчетание на йога, пилатес, стречинг, тай-чи и балет. В превод от френски език Port de Bras се превежда буквално като „движение на ръце и тяло“, познато още като термин от класическия балет. Целият метод се основава на плавните и грациозни движения, които тялото извършва, като го учи на баланс, контрол, синхрон, издръжливост. Отделя се специално внимание на балансираното дишане, поддържането на правилна позиция и изправена стойка. Всички мускулни групи в тялото работят и се стягат, подобрява се гъвкавостта, топят се постепенно мазнини и сваленото теглото се запазва дълготрайно.

Port de Bras може да се практикува от абсолютно всеки, няма противопоказания, няма възрастови ограничения и дори се препоръчва като активност за хора с травми и проблеми с гърба и кръста. Освен всички физически позитиви, които може Port de Bras да ви донесе, спокойната музика, плавните движения и постигането на хармония в тялото, Port de Bras ще допринесе за душевното ви спокойствие и емоционално равновесие.

 

2. Зумба с Дияна

 

Зумба представлява завладяващ фитнес танц, вдъхновен от латино-американския дух, комбиниращ в себе си различни стилове — основно салса, кумбия, меренге, регетон, фламенко, бачата, хип-хоп и други, като движенията са лесни и запомнящи се. Това е интензивна кардио-тренировка, в която се изгарят между 700 и 1000 калории, без да се усеща като тежко натоварване. Тайната ѝ е, че спортуваш, докато се забавляваш и изцяло разтоварваш психиката си. Заради тези свои елементи, тази програма е подходяща за абсолютно всеки, независимо от цели, пол, тегло, възраст, физическа активност или опит в танците.

Впуснете се в завладяващата магия, наречена Зумба с чаровната  Дияна

 

 

Контакти

 

Лице за контакт: Дияна Чолакова – 0887 183363

Пловдивски Културен Институт – 0884 777050

Сайт: pki.bg/ekip/classes_diyana

ФБ страница: www.facebook.com/plovdivartcenter