Визитка

 

д-р Атанас Богоев / Очно Здраве

 

Д-р Атанас Богоев е млад лекар, който специализира очни болести в клиника „Vision“, град София. Създател е на проекта „Очно здраве“,предоставящ актуална, медицински-проверена информация за здравето на очите. Проектът ”Очно Здраве” отговаря на запивания, подкрепя социални дейности, и пациентски организации в сферата на очните заболявания и извън нея.

Д-р Богоев постоянно се информира за развитието на специалността като участва в обучения, курсове и посещава най-големите конференции по очни болести в света. Освен придобиването на знания, Атанас прави всичко възможн да споделя това, което е научил с пациенти и колеги.

 

 

Тема

 

Диабетна ретинопатия: Как високата кръвна захар уврежда очите ни?

 

Хората с диабет могат да имат заболяване на очите, наречено диабетна ретинопатия. Това е състояние, при което високите нива на кръвната захар в кръвта причиняват увреждане на кръвоносните съдове в ретината. Тези кръвоносни съдове могат да набъбнат и да изпускат течност. Също така, те могат да се „запушат“, не позволявайки на кръвта да премине през тях. Понякога върху ретината прорастват нови „патологични“ кръвоносни съдове. Всички тези промени водят до намалено зрение. Лекцията ще засегне ключови моменти в откриването, проследяването и лечението на диабетната ретинопатия. Ще се направи широка дискусия за важната роля в метаболитния контрол при диабетни и пре-диабетни състояния.

 

Контакти

 

E-mail : ochnozdrave@gmail.com

Сайт:  ochnozdrave.com

Телефон за връзка: +359 883 477 697