Визитка

 

Завършил медицина в ВМА гр, Пловдив -1990 г. Специалист по Вътрешни болести, Апитерапия и  Хомеопатия. В началото на кариерата си работи в Бърза помощ и като участъков терапевт. Впоследствие дълги години живее и работи в САЩ.  През 2006 година се връща в България и оттогава до сега работи основно в областта на Апитерапията.В момента работи в хотел Хисар и Сана спа хотел гр. Хисаря. Има повече от 25 години опит в Апитерапията  и ежегодно участва в международни конгреси и семинари, където изнася доклади в тази област. Като любител пчелар прилага биологични методи за отглеждане на пчелни кошери. Използва пчелна отрова и пчелни продукти, като прилага холистичен  подход в лечението на широк спектър от заболявания. Има добри резултати в лечението на ставно дегенеративни заболявания и реактивни артрити с пчелна отрова. Притежава голям опит в лечението на трудно заздравяващи рани прилагайки пчелни продукти. Д-р Енчев е един от петнайсетте делегати участващи в официалното прокламиране на 30.03.2006(рожденната дата на д-р Филип Търч- 30.03.1844, баща на модерната Апитерапия) за Международен ден на Апитерапията.

 

Тема

 

Пчелните продукти в медицината. Лечебно приложение на пчелна отрова

 

Разглеждат се основните пчелни продукти, техните характеристики и приложението им за лечение и профилкатика на широк спектър от заболявания.

Специално внимание се обръща на лечебното приложение на пчелна отрова за ставно-дегенеративни заболявания, показания и   противопоказания.

 

Контакти

 

E-mail: plentchev@yahoo.com

Телефон за връзка: 0889034841