Панел на младите

11.04. (събота) от 10:30 до 12:00 часа

„Няма ден без нощ: опорите и шансовете ни в несигурното време“

 

Антон Вълков е бил воден от любопитство как работи света около него и как малките детайли имат голямо значение. Професионалният му път го отвежда до няколко държави в Европа и Южна Америка и в различни сектори, като при всички свои роли изучава екипите, съвместната работа и организациите като живи системи. Съчетава разнообразен опит в организационното развитие и консултиране с експертиза в груповите процеси в търсене на устойчиви решения. Част от мисията му е свързана с въвеждането и популяризирането на практиката на международната общност Art of Hosting в България. Привлечен от предприемачеството, през 2015 г. е един от създателите на пространството Отсреща в родния му Пловдив, след което поставя началото и на колектив Отворено пространство.


 

Янина Танева. Вярата в силата на “проблемната” среда да е инкубатор на уникални социални иновации е въздухът, който дишам и водата, в която плувам. Вероятно съм пристрастена към крайната теза, че от отприщването на креативния потенциал зависи ходът на човешката ни еволюция. И май сега именно е времето да преформулираме думата “развитие” и да я ориентираме към човешкото щастие. Работя “катализатор” и “подхранител” на малки идеи и мечтаещи хора с необикновен потенциал за социална промяна. Стратегически комуникатор по професия, любител на споделени визии, лектор, обучител, блогър и пътешественик. Съосновател на Фабрика за идеи, както и други подобни и налудничави като Магазин за време и Changemakers Academy. В джоба ми винаги има… червен клоунски нос. Професионалният ми опит до момента е в областта на туризма и маркетинга. Работя в ОП „Младежки център Пловдив“, защото вярвам в потенциала на младите хора. Смятам, че ако успеем да мотивираме младежите да се образоват, да развиват своите знания и креативност, да бъдат добри и съпричастни, ще завещаем на децата си един по-добър свят.
Обичам да посещавам нови места и да научавам за традициите и обичаите на хората там, да чета книги и да слушам музика.


 

Весела Розенс. Професионалният ми опит до момента е в областта на туризма и маркетинга. Работя в ОП „Младежки център Пловдив“, защото вярвам в потенциала на младите хора. Смятам, че ако успеем да мотивираме младежите да се образоват, да развиват своите знания и креативност, да бъдат добри и съпричастни, ще завещаем на децата си един по-добър свят. Обичам да посещавам нови места и да научавам за традициите и обичаите на хората там, да чета книги и да слушам музика.


 

Геника Байчева е бакалавър по философия (Софийски университет, 2004),и магистър Артистични психо-социални практики (НБУ, 2010). Тя е сертифициран обучител с методите на психодрамата и форум и имидж театъра, социодрамата, арт терапията, аутдор тиймбилдинг. От 2009 г. Геника работи като обучител и ментор на млади хора на възраст 16-25 г. (доброволци, младежи от непривилегировани групи, младежки лидери). От 2012 г. Геника е ангажирана като фасилитатор на възрастни и работи като обучител в „Училище за родители“, обучител на учители и директори от различни български училища и детски градини, фасилитатор на стратегически срещи и тиймбилдинг събития на различни организации, методолог на програма за превенция на насилието в училище с метода Форум театър и обучител на младежки работници и педагогози в метода. От 2018 г. Геника работи като арт терапвевт с група деца и младежи със специални нужди. Геника е съосновател на Сдружение „Открити пространства“ и член на различни международни мрежи: Robert Bosch Network, MitOst, LOCOP, Tandem Europe/ Turkey, USA fellows from Bulgaria, Citizen Lab.


 

Нина Сотирова - Нитя е сертифициран йога преподавател с дългогодишна опитност, основател на Сантоша йога студио, издател и главен редактор на най-популярното списание за йога у нас OM Yoga & Lifestyle. Автор е на специалната аудио серия "Медитации с Нитя" към Storytel, йога преподавател e за клуба на Adidas България. Води групови и индивидуални йога класове, уъркшопи и ритрийти, които се отличават с креативен и тематичен подход.
Нина Сотирова е сертифициран йога преподавател към Национална Спортна Академия и Yoga Alliance USA (500 часа). Завършила е също курс за преподаватели по йога към Yoga Alliance International, aщанга виняса за преподаватели към Yoga Shala, специализиран курс за преподаватели по йога за деца – Rainbow Kids Yoga.
Сантоша йога, Списание „ОМ“

Панел на психолозите

12.04. (неделя) от 10:30 до 12:30 часа

„Бъдещето – това съм аз“

 

Събка Дякова-Чехович – психолог, писател.  Работи в Пловдив. Психолог с многогодишна лична практика в сферата на аналитичната и телесно ориентирана терапия. Автор на книгите „Фитнес за женската душа” и „Любовта на разведената жена” издадени от ИК „Жанет”45. Публикува психологически материали, които публикува в медиите и в личния си сайт: www.harmonia-center.com


 

Стоян Везенков е доктор по невробиология от Георг-Август Университет, Гьотинген, ФР Германия, доцент по приложна неврофизиология и декан на Факултет Обществено здраве, здравни грижи и спорт към ЮЗУ Благоевград до 2019, понастоящем научен ръководител на Център за приложни невронауки, София. От 2007 г. разработва невротренинги с биофийдбек и ЕЕГ неврофийдбек за вегетативната и централна нервна система за безлекарствено повлияване на редица психосоматични нарушения – хипертония, панични и страхови разстройства, бърн аут, синдром на раздразнено черво, главоболие, безсъние, тревожност, електронна зависимост и др., както и редица неврологични нарушения – хиперактивност и дефицит на вниманието, аутизъм, заекване, тикове и др. Автор на книги и статии, лектор и обучител в областта на приложните невронауки.


 

Ирина Милчева е психолог, педагог и медиатор. Провежда психологически индивидуални и групови консултации, организира семинари, обучения за личностно развитие. Тя казва: „Мисията ми е да допринеса светът да е по-добро място за живеене и съграждане. Ключови моменти в работата ми са насочване към живеене в истина; практикуване на благодарност и признателност към себе си, семейството и обществото; стимулиране на самоувереността, потенциала и талантите; повишаване личната вибрация“.


 

Даниел Троев e психолог, който провежда консултации, помагащи за преодоляването на психологически проблеми и постигането на желана личностна промяна. В живота и работата си прилага методите на съвременната психология, иновативните познания от невронауката и мъдростта на древното духовно знание. Така постига синергия между наука и духовност, чрез която могат да се разрешат емоционалните проблеми и житейските кризи на съвременния човек и да се постигне устойчиво благополучие. Повече за него може да прочетете на www.danieltroev.com