Визитка

 

Марияна  Стракова

 

Марияна  Стракова е юрист, икономист и ПР по образование,  но по душа – пътешественик и неуморен търсач на доброто във всеки и във всичко. Изследовател на самата себе си, вдъхновител за позитивна промяна. Създател на сайта „Промени живота си“, директор на Пловдивски Културен Институт, организатор и партньор на събития в сферата на изкуство, култура, образование, духовно знание, самоусъвършенстване и др., лектор в редица форуми, фестивали, обучения и семинари за холистично здраве и личностно самоусъвършенстване.

Визионер и създател на интегралните практики „Аз съм”, „Сладостта на прошката”, „Благодарността – вълшебният елексир на промяната”, „Силата на моите желания”, „Женски сакрален кръг“ и др., редовен автор на статии в популярни печатни и електронни издания.

Житейско предизвикателство със собственото й дете преди повече от 20 години я мотивира да навлезе в дълбоките води на психология, йога и медитация , да експериментира  различни техники за самоусъвършенстване, постигане на емоционален баланс, за подобряване на комуникативните умения, холистични методи и енергийни практики.

С фин усет, добронамереност и отговорност съчетава знания и лична опитност, изгражда интегрален подход в практиките си, чрез които вдъхновява към себеизследване, преоткриване, трансформация, дълбоко откровение и пътуване към най-дълбоките кътчета на душата.

 

 

Тема

 

Смелостта да сътворяваш собствената си реалност

 

Животът ни е приключение или пътешествие, в което имаме възможността да избираме всичко. Често  приемаме външните обстоятелства за даденост или за неизбежна реалност, приемаме мненията и вярванията на другите за пътни знаци, които следваме по инерция, и оставаме в роли, които не винаги ни харесват. Смело критикуваме средата, държавата, работата, хората и всичко, което ни заобикаля. Привнасяме критиката в своето ежедневие, за да прикрием страха от неизвестното, различното, непознатото и най-вече да прехвърлим собствената отговорност в ръцете на други. Така сами избираме да останем в оковите на външната реалност, но и в оковите на ума ни.

Нашият ум има неизследван потенциал. Това, което мислим и изричаме се превръща в реалността, която живеем днес, утре и в бъдеще. Ако утвърждаваме недоволството, ще имаме все повече основание да сме недоволни. Нека бъдем смели не в критиката, а в сътворяването на това, което искаме да бъде за нас. А щом е добро за нас, ще бъде добро и за всичко и всички, които са важни за нас.

 

Контакти

 

E-mail: info@change-life.eu

Сайт : change-life.eu

Facebook: facebook.com/changelifebg

Телефон за връзка: 0887110660