Визитка

 

Мария Видева-Стоилова / Ананда йога студио, Пловдив

 

Етнолог по образование. Практикува йога от 1999 г. Сертифициран преподавател по Йога и Пилатес. Съосновател на Сдружение „Видя Проект“ и съсобственик на Ананда йога студио, Пловдив. Води Виняса флоу йога и Пилатес класове с уреди от 2011 г. От есента на 2018 г, преподава въздушна йога и висящ пилатес с ТRX и йога люлки. Води практики по Динамична танц медитация от 2015 г. Създател на медитативно-творчески арт и музикални работилници. Обича да работи със звук, движение, дъх, форма и цвят. Организира йога семинари и ритрийти. Участва в организирането на фестивалите „Здравей, Здраве“, Пловдив.

 

 

Практики

 

1. Мантра йога – звукова медитация

 

Мантра йога – част от Йога на Звука (Нада йога) – е много древно знание за въздействието и силата на звука и концентрираното слово не само в йога традицията, но в практически  всички стари местни традиции и култури по земното кълбо. Мантрите са свещени правилни звуци, изпяти в определена последователност и като такива те са изключителен инструмент за пряка работа с ума (мислите и емоциите) и волята.

Мантруването или повтаряемото напяване на мантри много фино и нежно звуково масажира и тонира физическото и фините ни тела, енергийните ни центрове. Практиката е всъщност молитва, работеща с архетипни образи в нашето свръхсъзнание и когато тя е заредена с присъствието на повече хора, благотворното въздействие от нея е мултиплицирано и е за всички. Тя естествено отваря портал на любов, радост, отдаденост, игривост, широта, безкрайност, екстаз, единство… Тя е наистина мощно средство, помагащо на търсача да преодолява житейските препятствия, да навлиза все по-дълбоко и все по-навътре в медитативно състояние, да осъзнава и събужда Върховното в себе си.

В настоящото занимание ще направим няколко лесни и леки техники за тониране на гласа и ще изследваме вкуса от качествата на няколко мантри, които ще ви предложим да изпеем заедно.

Не е нужно да имате каквато и да е предварителна подготовка. Хари ОМ!

 

2. Динамична танц медитация 

 

Динамична танц медитация е терапевтична – физически, емоционално и ментално разтоварваща – техника, вдъхновена от медитативните практики на Ошо, Йога транс данс на Шива Рей и петте ритъма от танцтерапията на Габриел Рот.

Любовта към танца и необходимостта от изразяване на емоции посредством движение е древна сакрална практика, позната на нашите предци по цялото земно кълбо.  От едноклетъчните до човека всичко се движи и танцува по свой уникален начин. Енергията танцува, квантите танцуват, Вселената танцува. Нищо не е статично, всичко в космоса е в процес на движение и промяна.  Човешкото същество също има рожденното право да се изразява в ритмите на танца…

С Динамичната танц медитация празнуваме живота в пулсацията на движението и се себеизследваме посредством пространството, движенията, звуците и тишината. Преживяваме катарзиси в няколко етапа. Водещият е само медиатор между участниците и процеса, но случващото се е изключително индивидуално за всеки участник. Никой не може да изтанцува нашия танц, да изрази и освободи нас самите, освен самите ние…

В настоящата практика ще се потопим в архетипни движения на женската и мъжката енергия и ще отворим пространство да се срещнем с Богинята и Бога в нас.

Необходими са удобни спортни дрехи.

За практиката не е необходима предварителна подготовка. Хари Ом!

 

 

Контакти

 

Град: Пловдив

Телефон за контакт: 0877 937542

Сайт: anandaproject.net

ФБ страница: facebook.com/maria.videva.stoilova

facebook.com/AnandaYoga-project-168189723203325 

Динамична танц медитация – facebook.com/groups/1593104457659729