Визитка

 

Мира Дживанмукти е сертифициран Ащанга Виняса Йога преподавател. Започва да практикува и учи Ащанга Йога при Наталия Депрати докато живее в Испания. След завръщането си в България основава своето Йога Студио Ахимса, посветено на практиката на традиционната Ащанга Йога. Организира заедно с настоящите си учители Йога семинари, фестивали и интензивни Йога лагери, където в продължение на дни се практикува традиционна Ащанга Йога Майсор Стил. Тя е сред първите учители, посветили се на популяризирането на този метод в България, вдъхновила много хора да се докоснат до редовната йога практика.

Мира учи и преподава и други стилове Йога, тъй като смята, че всичко идва от един източник, но формата може да бъде различна. Виняса флоу практикува с години още в Испания, където този стил е един от най- разпространените и взема участие в много фестивали и йога ретрийти на о- в Ибица сред хиляди посетители от цял свят.  Практиките с Мира Дживанмукти се характеризират с динамичния си и безкомпромисен характер, с прецизността на техниката на изпълнение на Асана и с дълбокото разбиране за всички процеси, които се случват в тялото по време на физическата практика на Йога.

Неотдавна Мира започва да изучава и Детокс Йога Терапия – мощен метод от древността с дълбоко пречистващ тъканите и органите ефект, базиран на физическа практика на Йога, Пранаяма и принципите на Аюрведа при Франц Андрини, създателят на Йогапедия и дългогодишен ученик в традицията на Кришнамачаря, бащата на съвременната  Йога.

Духовното си име Мира получава в ашрамът Хейракхан в Хималаите, посветен на Махаватар Бабаджи още през 2007 година по време на дълго пътуване в Индия, променило изцяло животът й. В ашрама на брега на Гаутама Ганга Мира  се отдава на безрезервено служене и труд, възнаграден единствено с плодовете на духовното познание и радостта от близостта и единението с природата.

Мира Дживанмукти е млад учител, но с богата биография и опит. Към днешна дата тя живее в родния си град Пловдив и продължава да практикува и преподава Ащанга Виняса Йога, Детокс Йога Терапия, Терапевтична Йога и Виняса Флоу Йога.

Признателна и благодарна на всички учители, до чието знание се е докоснала.

 

Практика

 

Виняса Флоу Йога практика „Силата на Шакти“

 

Динамична и интензивна авторска йога практика посветена на енергията Шакти. Дълбоките тантристки корени на йога ще се усетят в тази практика. Базирана на принципа ‚дишане- движение’,  практиката съдържа специално подбрани асани и елементи за подобряване, отваряне, огъвкавяване и изчистване на тялото, за разгаряне на вътрешния (метаболитния) огън – Сурия Намаскара, навеждания напред, усуквания на тялото, извивки назад, инверсии, както и динамичните преходи между различните асани, наречрни „ виняси“.  Тук дъхът е водеш- дълбок ритмичен, а движенията са наситени, натурални и следдват естествения поток на дишането и енергията. Генерира се вътрешна топлина с мощен детоксикиращ, терапевтичен ефект. Тази топлина кни позволява да навлезем дълбоко в тялото, да го отворим, да го опознаем такова, каквото е създадено да бъде- живо, движещо и променящо се, също както материалната енергия Шакти, от която е създадено.

‚Силата на Шакти’ е практика подходяща за всички, както и за напреднали йога практикуващи.


 

Контакти

 

Лице за контакт: Мирослава Славова

E-mail: gangakirtan@gmail.com

Сайт: www.yogastudioahimsa.com

ФБ страница: Йога Пловдив; Yoga Studio Ahimsa / Astanga Yoga Plovdiv

Телефон за връзка: 0894 70 06 41