Таня Банялиева за Началото:

Всяко значимо събитие, преди да стане реалност, има свой живот, душа и път. То избира подходящия момент и привлича съмишлениците, които ще поставят началото.
Хората, които се събрахме ни обединяваше идеята Фестивалът да бъде празник посветен на здравето – физическо, психическо и духовно. Онова здраве, което човек постига чрез „простичките“ природни, естествени средства и методи. Така се оформи визията събитието да представя хора, школи, учения, практики с ефективни, природни методи и знания за постигане на здраве, осъзнаване и хармоничен живот.
Искахме самото организиране и провеждане на Фестивала да зареждат с ентусиазъм, радост, вътрешен огън и заразителна вяра в хармоничността и съвършенството на човешката природа.
Възможността всеки да участва в организацията на събитието с идеи, предложения и доброволна работа, да споделя знания, опит и търсения, свободния достъп за посетители, празничното въодушевление – това бяха част от основните принципи на фестивала, които са в сила и днес.
Благодарна съм, че участвах в създаването и организирането на Фестивал „Здравей, Здраве!“, в първите му години. Възхищавам се и на работата на настоящите организатори и участници, безкрайно съм щастлива, че той се разраства все повече и повече, че непрестанно привлича нови хора и идеи. Успехът на „Здравей, Здраве!“ е резултат на споделената работа и обща визия на много хора за един нов свят на здраве, сътрудничество, приятелство и хармония.

ЦЯЛАТА ФОТОГАЛЕРИЯ 2010