Визитка  

 

Полина Попова

Полина Попова е завършила дву годишно обучение в Южно-Калифорнийския Университет за Здравни Науки в Лос Анжелес,  през 2016 като Аюрведичен Специалист. Практикува получените знания чрез консултации, терапии и лекции. Редом, Полина практикува йога няколко години преди формална сертификация за инструктор през 2014 г., след което започва да преподава.

 

 

 

 

Тема

 

Аюрведа: Храните и влиянието им върху тялото и ума

Аюрведа е изначалната медицинска наука, датираща от преди 5-8 хиляди години назад във праволинейното време. Разглежда човека като цялостно проявление на Природата , давайки ни древна, изпитана мъдрост за хармонично съществуване.

В лекцията ще разгледаме обвивките на тялото, състоящо се от фини и груби слоеве, Коши и как чрез различните видове храна влияем на състоянията на съзнанието и физическото тяло.

Ще се запознаем с ключови понятия за здравето, според Аюрведа, като Агни, храносмилателния огън; Ама, токсини на физическо и емоционално ниво;характеристики като Сатва, Раджас и Тамас и взаимодействието им с храненето, като част от ежедневния режим.