Арт работилница

 

Изработване на цвете от хартия – лотос (оригами)

 

Целодневна работилничка за събота и неделя

В нашата арт-работилничка ще научите как да изработвате оригами лотосов цвят. Техниките, които ще бъдат демонстрирани, са лесни за усвояване както от деца, така и от техните родители. А плодовете на вашето творчество можете да отнесете в дома си, за да го изпълнят с хармония и светлина.

Лотосът, смятан в източните култури за свещено цвете, олицетворяващо чистотата на човешкия дух, целомъдрието и божественото, е и възприет за символ на духовната практика Фалун Дафа.

Разнообразието от материали и цветове в процеса на израбоване на лотосовите цветчета, създава истинско удоволствие за сетивата, а нежната музика с традиционни китайски инструменти, която ще звучи по време на работилничката – ще ни пресъздаде хармонията на небесата.

Това, което е необходимо да носите със себе си – е желанието ви, останалото е от нас.

Арт работилничката за лотоси-оригами е подходяща за деца и възрастни, без ограничение във възрастта.

 

Водещ

 

Росица Йорданова / Фалун Дафа

 

Аз съм клиничен психолог, детски психотерапевт, семеен и когнитивно-поведенчески консултант. Работя в център за психично здраве „Дете и Семейство“.

Практикувам системата за усъвършенстване на съзнанието и тялото Фалун Дафа повече от 7 години. Научните и професионалните ми интереси са насочени именно към влиянието на медитативната практика върху личността на човек – как повлиява развитието на емпатия, на състрадателно отношение към себе си и към другите; как повлиява отношенията в семейството и как би могла да бъде интегрирана в съвременната психотерапия. Фалун Дафа е безценен „инструмент“ за самоусъвършенстване, който учи човек да поема ръководната роля в своя живот, ставайки способен да постигне хармония и  удовлетвореност във взаимоотношенията с близките, на работното място, в обществото и в най-фундаменталното – отношението към самия себе.

Споделям инициативата „Венчелистчетата на мира“, чиято част е направата на скъпоценнен малък хартиен лотос с мирно послание за истинност, доброта и търпение.

 

Контакти

 

E-mail : r0sitsa.j0rdan0va@gmail.com

Skype: rositsa_psycounselling

Сайт: www.falun-bg.info, www.falundafa.org

Телефон за връзка: 0879 344 566