Визитка

 

Румен Шекеров на 30 години от Пловдив.

Съосновател съм на Експеримент „Събуди се!“, от 2011 година до наши дни.

През 2015 след като напуснах работа, заживях като щастлив безработен в село Белащица. Там с приятели създадохме малка общност (Еко Етика), стремяща се към природосъобразен начин на живот и се самоиздържане.

През 2017 заедно със съпругата ми и дъщеря ни създадохме общността „Задруга Вдъхновение“ в село Владая. Облагородявайки домът ни сътворихме център, в който понятията домакини-гости, деца-възрастни, ученици-учители се преплитат. Обособихме пространства за настаняване и занимания от различен тип.

Част съм от сътворителите на сайта possiblelife.org , който е насочен към разпространението на децентрализираните автономни общности в България. Мисията му е създаване на мрежа за обмен и споделяне на знания, умения и стоки.

 

Тема

 

Експеримент „Събуди се!“ – Живата утопия тук и сега

 

„Събуди се“е творчески израз, чрез който се представя неразделното преплитане на материалния с духовния свят, традицията с иновацията и социумът с природата. Един събор на хиляди хора от целия свят, който показва стремежа на човека към Източника на всичко и едно представяне на нещата, които са необясними с думи.

Според някои посетители и участници, които от години преживяват шестдневното събитие, то оставя вдъхновяващ отпечатък върху обществото ни.

Според организаторите „Събуди се!“ е жив организъм и води свой собствен еволюиращ живот.

Вече девет поредни години, мнозина споделят за преживявания и срещи със себеподобни чрез , които им се отключват моменти на осъзнаване и пориви към промяна в личен план.

„Събуди се!“ въвлича възрастни и деца в социален експеримент насред Родопа планина, където сякаш им влияе със закодираното в него намерение. Най-често срещаните кодове са , благодарност, споделяне, любознателност, трудолюбие, миролюбивост и чистите човешки взаимоотношения, които въвеждат ред в заобикалящия ни свят!

 

Контакти

 

E-mail : wakeupbg@abv.bg

Сайт: wakeup-bg.com

Телефон за връзка: 0895766984