Визитка

 

Ян Тай Чи Академия Пловдив.

 

Главен инструктор – майстор  Станислав Багалев .

Участието в Здравей Здраве ще води инструктор Димитър Тончев.

 

Ян тай чи Академия Пловдив е сертифицирана към Световната Ян Тай Чи фамилна асоциация, оглавявана от ГМ Ян Джун, 6-та генерация на фамилията, основала стила. Академията се ръководи от майстор Станислав Багалев с над 30 годишен опит в практикуване и преподаване на китайски бойни изкуства и е една от трите официални школи на фамилията в България. Член е на националния отбор по Ушу и през 2018 година е бронзов медалист на световното първенство по Тай Чи.

Димитър Тончев има 10 годишен опит в практикуване на Тай Чи и води обученията в академията в Пловдив. Член е на на Световната Ян Тай Чи фамилна асоциация с ранк 1, част от националния отбор по Ушу. Участвал е в много семинари и обучения, включително няколко с ГМ Ян Джун в България и Китай.

Тайдзицюан е китайско бойно изкуство с дълга история. Първите сведения за него идват до нас още от времето на династия Тан (618-907). Тайдзицюан е добре познат като дълга поредицата от бавни и плавни движения. Тайдзи често е представяно и практикувано като терапия базирана на бойно изкуство. Има за цел подобряване на здравето и продължителността на живота. Изследователите на Тайдзи откриват, че дългогодишното му практикуване има благоприятно влияние върху подобряване на контрола над равновесието, гъвкавоста и сърдечносъдовото здраве. Също така  и върху заздравяване на костната и мускулна система. Изследванията показват намаляване на прага на болката, стреса и тревожността. Други проучвания разкриват подобряване на сърдечносъдова и дихателната функция при здрави хора както и при тези, които са били подложени на байпас на коронарната артерия. Пациенти, страдащи от сърдечна недостатъчност, високо кръвно налягане, инфаркт, артрит и множествена склероза, постигат подобряване благодарение на Тайдзи. Тайдзи също така показва намаляване на симптомите на хиперактивност с дефицит на концентрация при подрастващите. Плавните и спокойни движения на Тайдзи изненадващо изгарят повече калории от сърфирането и почти толкова, колкото спускане със ски. Освен това Тайдзи значително подсилва различни аспекти от имунната защита и е доказано, че намалява случаите на тревожност, депресия и цялостно разстройство на психиката.

 

 

Практика

 

Тайдзицюан

 

Тай Чи е уникален метод от Китай, който се тренира от стотици милиони хора по целия свят и е доказал през годините своя силен и променящ ефект към човешкото здраве.
Тай Чи променя и тялото и вътрешната енергия. Това е баланса на Ин и Ян в организма.

В практиката ще покажем упражнения за активиране на вътрешната енергия, свързаност и обединяване на тялото, балансиране на енергийните центрове в пространството.

Ще покажем приложения, свързани с водене и използване на енергията на противника при самозащита.

 

Контакти

 

Лице за контакт : Димитър Тончев

Град: Пловдив

Телефон за контакт: 0889 000550

Сайт: yangtaichi-bg.com

ФБ страница: @taichiplovdivsofia