Тема

Динамична танц медитация

Неделя 9-ти Април 11:40 – 12:20

Любовта към танца и необходимостта от изразяване на емоции посредством движение е древна сакрална практика, позната на нашите предци по цялото земно кълбо. От едноклетъчните до човека всичко се движи и танцува по свой уникален начин. Енергията танцува, квантите танцуват, Вселената танцува. Нищо не е статично, всичко в космоса е в процес на движение и промяна.
С Динамична Танц Медитация празнуваме живота в пулсацията на движението и се себеизследваме посредством пространството, движенията, звуците и тишината. Преживяваме катарзис в няколко етапа. Водещият направлява процеса, но случващото се е изключително индивидуално за всеки участник. Никой не може да изтанцува нашия танц, да изрази нас самите, освен самите ние…
Посредством телесната пластика и въздействието от музиката се изкарват физически, емоционални и умствени проблеми и блокажи. Практиката завършва в тишината и съзерцанието на вътрешното случване.
Динамична Танц Медитация е вдъхновена от практиките на Ошо, Шива Рей и Габриел Рот.

Необходими са удобни спортни дрехи. Ще играем боси или по чорапи. Хари Ом.
За практиката не е необходима предварителна подготовка.

Визитка

Мария Стоилова води виняса флоу йога, йога за деца и пилатес класове в Ананда йога студио, Пловдив, от 2011 г. Организира и участва в редица йога семинари, уъркшопове за себеизследване, арт и музикални работилници. Обича да работи със звук, движение, форма и цвят.

Контакти

E-mail: http://anandaproject.net
Телефон за връзка: 0877 937 542