Мото: „Духовно здраве, творчество и лична сила“

Тази пролет за пети път в Пловдив ще се проведе Фестивалът на здравословния живот “Здравей, Здраве!”, едно събитие от пловдивчани за пловдивчани с акцент върху актуалните холистични методи за активен и здравословен начин на живот в нашия град.

Фестивалът е начинание, което носи изключително позитивен и много пловдивски дух: създава се и се реализира изцяло с доброволен труд на десетки хора, като развива приятелството, сътрудничеството и общото дело по един самобитен, творчески и положителен начин.

Фестивалът е трибуна на холистични лектори, учители, възпитатели, спортисти, хора, занимаващи се с психологична помощ, лекари и треньори, които съвместно и напълно безвъзмездно предоставят своите знания и умения в полза на пловдивското общество. По традиция няма вход за посетителите, така че фестивалът да бъде максимално достъпен и  отворен за всеки, който иска да повиши своята здравна култура.

Програмата включва разнообразни и интересни мероприятия – лекции, дискусии, практични занимания и демонстрации на методи за постигане на здраве, както и възможност за гостите на фестивала да участват в различни занимания, творчески работилници, игротеки за децата, кино-прожекции на филми на здравна и еко тематика, томбули с разнообразни награди и много, много добро настроение и смях. Неизменна част от фестивала е “Изложението на здравето”, където се демонстрират предмети и услуги, свързани и пряко подпомагащи превенцията и поддържането на нашето физическо и психическо здраве. Естествена част от фестивала са изложбите на непрофесионални творци в областта на изобразителното изкуство, изпълненията на музиканти и детски състави.

Мотото на тазгодишния фестивал е “Духовно здраве, творчество и лична сила” и отразява нашето желание да разкрием пред посетителите начините да постигнем заедно психическо и физическо здраве, чрез правилното насочване на своите сила, ум и висок дух!

Датите на фестивала тази година са 1 и 2 май, четвъртък и петък, мястото: сградата на Общински съвет Пловдив.

Цели на фестивала:  да разкрием пред посетителите начините да постигнем заедно психическо и физическо здраве, чрез правилното насочване на своите сила, ум и висок дух!

Фестивалът се спонсорира основно чрез доброволен труд, безвъзмездно изграждане на интернет сайт и популяризиране, брошури, диплянки и програми. Спонсор на събитието и е Община Пловдив, която предоставя помещенията за провеждането на събитията.