Тече усилената подготовка за тазгодишното осмо издание на любимия ни фестивал „Здравей, Здраве!“. Работата на организаторите вече е на пълни обороти, но доброто настроение не напуска никой от нас, защото това, което тази година предлага фестивала е възхитително забавно. Заниманията, които сме пидготвили са и нови, и познати и с това и полезни и приятни.
Мотото „Даровете на Земята“ ни вдъхнови, осъзнахме в процеса на изграждане на фестивала колко много получаваме от нашата обща майка Земя и какво богатство има тя за нас, което тепърва трябва да открием с любов и внимание към планетата.

Новите начинания са няколко:

  • Разположихме лекциите в тематични панели, чрез които да ориентираме по-добре публиката.
  • Предвидили сме почивка за обяд, но няма да ви оставим да скучаете- ще предложим поредица интерактивни игри и занимания, подходящи за всички възрасти. В паузите между лекциите – никакво стоене.
  • На място в залите в почивките между лекциите ще ви въведем в лека гимнастика и раздвижване. Здравето е здравословни мисли, здравословни действия и здравословни слова, както музика и ритъм. Погрижили сме се за всичко.
  • За пръв път организаторите ще се представим в общ тематичен панел „Как живея здравето си?“, където модерирани от водещ пловдивски журналист ще споделим своето виждане за здравословния живот.
  • За пръв път имаме химн с текст и музика, написани специално и вдъхновяващо за фестивала и неговата кауза. Най-младите пловдивски музикални творци се включиха, за да реализират тази идея и скоро тя ще бъде представена на сайта на фестивала и под звуците на химна ще откриваме „Здравей, Здраве!“

Панелите в програмата са: „Мъдростта на ежедневието“, „Лекари за холистично здраве“, „Силата на билките“, „Тяло и дух“, „Духовно здраве“, „Хранене и изчистване на тялото“, „Зачатие, бременност, бебе“, „Биодинамично земеделие“, „Ритъм и музика“, „Медитативни практики“. Ще чуем с радост най-добрите пловдивски оратори, обединени под тези тематични панели, а сред тях са както обичани и познати личности, така и нови, различни, интересни лица.

Запазваме добрата практика на залата за медитации, залите за движение и йога, работилниците, които традиционно привличат деца и възрастни с интересни занимания, където могат да се включат всички желаещи.
Спорт на чист въздух, след зеленината на нашата голяма пловдивска градина също ще привлече голяма част от активните ни посетители.
Изложението на здравословни продукти е позиционирано на третия етаж и ще е обособено в своя собствена ниша, там където ще е удобно и на изложителите и на посетителите да обменят информация.
Фестивалът е наш – на пловдивчани и гости на града; наш – на лектори и изложители; наш – на организаторите и доброволците. Фестивалът ни обединява и вдъхновява за единство, радост и светлина. Така Лазаровден и Цветница ще бъдат най-слънчевите и най-веселите пролетни дни този април.

Заповядайте! Входът е свободен!