За Новата 2019-та година, любимият ни фестивал на здравословния живот „Здравей, Здраве“ стартира от Габрово. През последния уикенд на януари в Габрово се срещнаха красотата на музиката и българските ритми, мъдростта на родовите традиции, силата на холистичното здраве и приятелството. Беше една вълшебна среща с мисия да разгърнат идеите за здравословния начин на живот във всичките му аспекти. Мотото „Свобода е да знаеш, щастие е да си здрав“ обедини десетки изложители на здравословни продукти и услуги, над 20 лектора по теми като „Народните лечебни техники и обряди“, „Кармичен мениджмънт“ , „Лечебната сила на българския фолклор“, „Живите пробиотици“, „Значението на паневритмията за здравето на съвременния човек“ , „Силата на името“, „Влиянието на миналите ситуации върху настоящето ни“ и още десетки други интересни акценти, поднесени с обич, радост и усърдие от народни лечители и практици в областта на холистичното здраве.  В прекрасната обстановка на художествената галерия на три етажа се разгръщаха изложението, лекциите и практическите занятия по йога, паневритмия, български хора и танци, законите на кармата, медитации с рода и ангелите, живи звуци от Хималаите, народните лечебни техники и технологии, кръжока по свещолеене, уроци по флейта и лечение със звук и вибрация.

Перфектната организация на екип от доброволци осигури приятното време на всички посетители, които имаха възможност да чуят лекциите и практиките, при осигурени топли, светли и добре озвучени зали, за да се насладят на всяка минута от двата фестивални дни.

Деца от Музикален клуб свиреха на пианото в залата на изложението, а накрая сред попълнилите анкетите имаше победители в томболата, която организаторите се постараха да направят.
Всеки лектор и гост беше посрещнат топло, с внимание и намери своята тема, за да получи още знания и просветление за здравето си и здравето на своето семейство.

Безплатно, доброволно и споделено организаторския екип вложи сърце, воля и ум в това народно дело и Габрово осъмва два дни със своя фестивал, посветен на здравето и силата на духа, на ново ниво на осъзнаване, в духа на новата епоха на Водолея.

И така търкулна се питата на фестивала и той започва своята 2019 -та година, като се е запътил към третото си издание в Ямбол на 13 и 14 април, към десетото си издание в Пловдив на 19, 20 и 21 април, а после към своите екипи и гости за пети път в Казанлък през май и така последователно в 18 града на страната. Знаме, че тази година ще прибавим и още градове в палитрата на фестивала на свободата, радостта и силата „Здравей, здраве!“.

Очакваме ви навсякъде с вход свободен!

 

За вас с обич от Габрово предаде

Аида Марковска

Координатор програма за гр. Пловдив

НА ДОБЪР ЧАС, „ЗРАВЕЙ , ЗДРАВЕ!“