#Празнуваме Чисто на „Здравей, Здраве!“

„Здравей, Здраве!“ ще бъде първото събитие, което ще бъде подкрепено от платформата на „БГ Бъди активен“ –  #ПразнувамеЧисто за Чиста Европейска столица на културата – „Аз, Ти, Пловдив!“. По време на двудневната програма, „БГ Бъди активен“ ще осигури доброволци за осъществяване на събитие #безотпадъци, които ще помагат на гражданите да изхвърлят разделно своя боклук и на правилните места. Събраните отпадъци ще допринесат за осъществяване на една от целите на платформата – да съберем и рециклираме 2019кг опаковки, за да облагородим 3 пространства в Пловдив.

Следете страницата на “Аз, Ти, Пловдив!”, за да видите къде ще бъдат разположени пунктовете на платформата!

Повече за „Аз,Ти,Пловдив!“

„Аз, Ти, Пловдив!“ е инициатива на сдружение „БГ Бъди активен“, която цели да създаде партньорства между граждани, институции и културни оператори, които да работят заедно за намаляване и оползотворяване на отпадъците от събития и за почистване и облагородяване на жилищни зони в града. Дейностите по проекта ще се случват под четири шапки #празнуваме чисто; #рециклираме 2019; #почистваме заедно и #променяме заедно. Чрез тях ще се осигури подкрепа за намаляване на отпадъците от големите събития в Пловдив през 2019, ще се мотивират гражданите да събират разделно и да оползотворяват отпадъците си, както и ще бъдат почистени между пет и десет зони в града. В края на инициативите ще бъдат събрани и рециклирани минимум 2019 кг пластмасови отпадъци, срещу което ще бъдат обновени три места за срещи и почивка в града.

„АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ е движение, отворено за доброволци, които искат да се включат в дейностите, както и за организации, които искат да станат партньори, като преминат обучения за намаляване на отпадъците и се включат в събирането на пластмаса за рециклиране в полза на градската среда в Пловдив.

Допълнителна информация може да бъде намерена във Фейсбук страницата „Аз, Ти, Пловдив!“.

Ако и ти си организатор на събитие в Пловдив или си доброволец към такова включи се в обучение за намаляване разделно събиране на отпадъците “Събития с по-малко/нулеви отпадъци”. Можеш да включиш своето събитие в календара на „Аз, Ти, Пловдив!“ и ще получиш подкрепа по време на събития. Научи как тук

Инициативата „Аз, Tи, Пловдив!“ се финансира от Фондация Кока-Кола и е част от инициативата на компанията World Without Waste.