Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Деница Денева – Здравей Здраве 2024

май 18 @ 14:15 - 15:00

Визитка

Спортувам от малка. Още в училище бях добра в спринтовете и скока от място. Тренирала съм малко гимнастика и лека атлетика в дисциплините Гладко бягане на 60 м; скок на дължина и щафетно бягане. С времето се отдадох на приложното изкуство и занаятите. Преди 7г се запознах с група, която тренираше на открито със собствено тегло и това ме мотивира да започна отново да тренирам. Започнах да практикувам и йога непосредствено с това. За мен “здрав Дух в здраво тяло” се превърна в максимата, която стана и мантра в ежедневието ми. Сега завършвам магистратура в НСА – спорт, фитнес и здраве.

В забързаното и натоварено ежедневие, се опитвам да съчетавам и да запазвам баланса и да устоявам убеждението си.
Обичам да мотивирам хората около мен да се грижат за себе си и здравето си и да показвам положителното влияние на активния начин на живот върху тялото и Духа.

 

Практика

Каланетика

През двата дни на фестивала ще имам радостта да водя тренировка по каланетика. Системата каланетика е съвкупност от гимнастически упражнения създадени от американката Калан Пинкни. Упражненията развиват сила, гъвкавост и активират най-големите мускулни групи чрез финни и прецизни пулсираращи движения. Извършват се бавно с “тройно забавено темпо”. Избягва се всякакъв тип натиск, като така няма опасност от травми. Кръстът и гръбначният стълб се натоварват минимално, а при разтягането им се тренират поддържащите мускули. Така натискът върху гърба се смекчава и се подобрява стойката. Практически каланетиката е за всеки без значение от възрастта и пола. Практикува се под съпровода на нежна и тиха музика или без.

 

Контакт

  •      Телефон: 0879333415
  •      e-mail: oranjada.art@gmail.com 
  •      FB: Denitsa Belcheva Deneva 

Details

Date:
май 18
Time:
14:15 - 15:00

Venue

ПРАКТИКИ ТЕРАСА
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial