Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Д-р Таня Илиева – Здравей Здраве 2024

май 19 @ 11:00 - 11:45

Визитка

Д-р Таня Илиева е психолог с няколко специализации – възрастова, клинична и позитивна психология. Има завършени четири магистратури. Преди да се посвети на психологията, д-р Илиева работи дълги години като оценител и верификатор на разходи по европроекти към Европейската комисия в нейните централи – Брюксел, Париж и Братислава. Днес тя е координатор за България на „Агора“ – европейска мрежа от училища „Втори шанс“ и училищен психолог в 28-мо ОУ, София с класове от 1-ви до 12-ти. Има частен психологически кабинет, провежда и онлайн консултации на няколко езика. Тя е член на комисията по „Психология на образованието“ към Министерството на образованието и науката.

Д-р Илиева има издадена една научна монография и четири фундаментални изследвания в областта на детската психология, превърнати в семейни и учебни помагала. Публикувала е множество научни статии в най-реномираните издания за психология и образование. Приносът на д-р Илиева е в системно разработената методика за възпитани на добродетели в подрастващото поколение. Тази идея е допълнена и с развитието на силните страни в децата, юношите и младежите. Освен традиционните български и християнски добродетели, д-р Илиева предлага и усвояването на най-добрия опит от древността до наши дни. Така новото поколение ще бъде подготвено за продължаване на златните завети на мъдреците, както и за срещата им с новите предизвикателства на нашето динамично време.

 

Тема

Психологическа подкрепа за деца с дефицити в развитието

В рамките на тази тема д-р Илиева ще разкрие начини как да подкрепим развитието на деца с дефицити в развитието, като: обучителни затруднения, интелектуален дефицит, аутизъм, езиково разстройство, хиперактивност, дефицит на внимание и др., и как да осигурим за тях хармонична среда в семейството и в училище. В лекцията ще получите информация накратко за същността и видовете разстройства на невро-психическото развитие в детска възраст, като д-р Илиева ще представи практически подходи за лечение на деца и за психологическо консултиране на техните семейства. Методиката, създадена от д-р Илиева е проверена в много училища в София и Пловдив и е дала отлични резултати. 

Д-р Таня Илиева ще предложи своите книги за закупуване на преференциална цена и с автограф от авторката. Тя предоставя на всички интересуващи се и желаещи безплатно линкове към над 300 нейни ТВ предавания и програми, в зависимост от интереса на хората. Затова нейните Тетрадки по мъдрост са желано пособие за семействата, класните ръководители, учителите и самите деца. Написани на достъпен език, с много примери и прости задачи, тези безценни ръководства – приложени практически и навреме – дават обилни плодове.

 

Контакт

  •      Телефон: 0888 422 158
  •      e-mail: tanya@tanya.bg
  •      Сайт:  tanya.bg
  •      FB: TanyaIIieva

Details

Date:
май 19
Time:
11:00 - 11:45

Venue

МАЛКА КИНО ЗАЛА
Гладстон 1
Пловдив, 4000 България
+ Google Map
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial