Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Живко Стоилов – Здравей Здраве 2023

20/05/2023 @ 17:15 - 18:00

Визитка

Живко Стоилов  – Основни образования: Биология, Психология, Веданта философия, Интегрална философия. Живее в Пловдив, където преподава Йога, Веданта философия и Интегрална философия. Изнася лекции и семинари върху източна философия, Психо-биология и Паневритмия.

Работи в сферата на неформалните организации ориентирани към холистични и алтернативни методи за развитие на личността и обществото. Председател на „Сдружение Видя Проект“, което организира множество курсове и обучения за  физическо, психическо и духовно здраве.

 

Тема

Стълба на съзнанието и какво става, когато прескочим някое стъпало

В процеса на израстване човек минава през различни етапи, които могат да се оприличат на стъпала, част от стълбата на съзнанието. Всяко стъпало си има място и смисъл и всяко следващо е надграждане над предишното стъпало/ниво. Но какво се случва, ако пропуснем да изградим нещо на дадено ниво и преминем на следващото, носейки в себе си дефицит от предишното ниво. Така се появяват крайности в човешкото поведение като радикализъм, фундаментализъм, джендър дисфория… Трябва ли да се върнем назад или има начин да продължим напред? Ще разгледаме някои от тези проблеми в случаите, когато има нещо пропуснато и недоизградено в стълбата на съзнанието ни…

 

Контакт

  • Лице за контакт: Живко Стоилов
  • Град: Пловдив
  • Телефон: 0877629115
  • E-мейл: zhivko.stoilov@gmail.com
  • Сайт: anandaproject.net

Details

Date:
20/05/2023
Time:
17:15 - 18:00

Venue

ЗАЛА 2
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial