Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Светла Панайотова – Здравей Здраве 2024

май 18 @ 15:15 - 16:00

Визитка

Родена близо до Дунава – в семейство на учители. От ранна възраст обиква Словото, пише стихове, разкази, участва в литературни и театрални кръжоци, рецитали.

Завършва Висшия институт по икономика „Карл Маркс” в София. Като студентка  участва в редица културни събития (рецитали, самодейни театрални постановки) заедно със студенти от ВИТИЗ (НАТФИЗ)„Кръстьо Сарафов”, което поддържа интересите й в областта на художествената литература, театъра.

Няколко години работи като нещатна  журналистка в радио Пловдив – редакция „Литература, изкуство, култура” и в редакция „Икономически новини”. От този период датират повечето й познанства с автори от Пловдив, страната и чужбина, които продължават и досега.

Работи в Между училищния център – Пловдив и двадесет години като учителка в Професионална гимназия по икономика в град Клисура. Изявява се пълноценно в обществения живот; поддържа непрекъснати връзки с читалища, училища в Пловдив и цялата страна, в чужбина.

Тема

Ще представя романа „ КЪДЕ СМЕ?“  и  „КОСМИЧНИ И ЗЕМНИ РАЗКАЗИ“

Ще говоря за ролята на поета, писателя, използвайки Словото на Учителя – беседа от том втори „Акордиране на човешката душа.“

 

Контакт

Details

Date:
май 18
Time:
15:15 - 16:00
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial