Здравей Здраве
Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Деница Илиева / ПКИ – Здравей Здраве 2023

21/05/2023 @ 15:15 - 16:00

Визитка

Деница Илиева e артист-творец и йога преподавател. 

Движението винаги е било част от нея още от ранна детска възраст. Първите си стъпки в пластиката прави в художествената гимнастика, с която се занимава активно 7 години. В последствие продължава с модерни и характерни танци. Йога навлиза активно в живота й преди 9 години, когато по време на театралното си обучение в университета изучава дисциплина „източни дихателни техники“. Така среща и индийския учител проф. д-р Aрвинд Алок, при който научава за магията на медитацията. Йога се превръща в част от живота й, и чрез нея започва личното й пътуване и себеизследване. Чрез ежедневна лична практика опознава естествения поток от дъх и движение, йога пози и свободно изразяване, танц, медитация и релаксация. Редовен участник в семинари и фестивали за духовно самоусъвършенстване, движение и танц, където среща различни учители и стилове.
Предизвикателство, но и истински дар намира споделянето на своя опит на постелката с все повече хора.

 

Практика

Art yoga flow- движение и релаксация

Тази йога практика ще ни преведе през дълбоко разтягане на цялото тяло.  Един дълъг поток на задържане във всяка една поза, дишане, медитация и релаксация.

Разтягайки и задържайки тялото си в различните йога пози, ние правим мислите си гъвкави, а тялото грациозно. Движейки се свободно в пространството под формата на танц, следвайки потока на собствените си движения, ставаме по-креативни и помагаме на съзнанието ни да се изчисти от всички негативни мисли натрупани в ежедневието. Комбинацията от балансиращи и разтягащи пози оказват положително въздействие върху нервната система, мускулатурата и цялото тяло. Наслаждавайки се на подбрани йога пози подходящи за всеки. Изпълнението на различните асани в нашата практика ще зависи изцяло от нашите възможности в този настоящ момент, ще следваме нашият вътрешен ритъм на дишане и влизане и излизане в йога позите. Практиката е подходяща и за напълно начинаещи. Стабилният цикъл на вдишване и издишване успокоява ума и помага да се повиши концентрацията. Преливането от една поза в друга от своя страна носи изключителни ползи за сърдечно-съдовата система, създавайки вътрешна топлина, благодарение на която постигаме гъвкавост и отблокиране на тялото. При изпълнението на йога позите акцентът пада върху осъзнаването. Танцът и движението включени в практиката от своя страна помагат на тялото ни да се справи със стреса, преобразувайки негативните емоции в положителни. Ще се движим в синхрон с нашето вътрешно усещане, осъзнавайки креативността ни в настоящият момент. С тази практика ще имаме възможност не само да изразим себе си и да се забавляваме , но също така тя ни помага да сме здрави и позитивно заредени. А за да бъдем здрави е нужно да сме физически добре, умствено и емоционално балансирани.

 

 

Контакт

  • Лице за контакт: Деница Илиева
  • Град: Пловдив
  • Телефон: 0893577191
  •  Сайт: pki.bg/classes/yoga-denitsa-ilieva-pki
  • ФБ страница: Йога с Деница

Детайли

Дата:
21/05/2023
Час:
15:15 - 16:00

Място

ЗАЛА 4 – ПРАКТИКИ И МЕДИТАЦИИ
Пловдив, + Google Map
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial