Здравей Здраве
Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Иво Величков – Здравей Здраве 2023

20/05/2023 @ 13:00 - 13:45

Визитка

Иво Величков е психотерапевт с повече от 20-годишен опит в областта, автор на „Хипнозата: същност и техники“, многократно издавана у нас и в чужбина. Председател e на Българска Асоциация по Хипноза, основана през 1999 г. и акредитирана от EAAP (European Association of Applied Psychology.) Завършил е философия в СУ, психология в НБУ и клинична хипноза в London College of Clinical Hypnosis, Лондон. Дългогодишните му интереси към бойните изкуства, трансовите и медитативни практики и различните системи за самоусъвършенстване го отвеждат до множество различни школи по цял свят – от далекоизточните езотерични общества, през западните университети до поделенията на армейските спецчасти. Преподава клинична хипноза на психолози, стоматолози и медици, а също така води семинари за широка публика в сферата на работата с тялото и съзнанието, дихателните практики, ефективната комуникация и други. Подходът му е насочен към отключване на неподозираните знания, умения и естествени механизми, заложени във всеки от нас.

 

Тема

Развитие на човека по Златното сечение

Златното сечение или така наречената Божествена пропорция е математическият модел на Фибоначи, който присъства във всеки аспект на познатия ни свят – в микро- и макрокосмоса, във времето, пространството, природата, човека. Модел на Златното сечение може да бъде наблюдаван и в циклите, през които преминава един човешки живот.

В познатия ни свят също така влияние оказват и сили, стихии, елементи, които създават определени условия за нашето функциониране и развитие. Всеки от тези елементи притежава характеристики и проявления, съответстващи на четирите агрегатни състояния на физическата реалност, в която съществуваме. 

Ако разгледаме циклите на човешкия живот според принципите на Златното сечение в съчетание с елементите, които са активни във всеки отделен цикъл, имаме достъп до цялостен, градивен и конкретен модел за правилното развитие на човека – за възпитанието на детето и реализацията на потенциала ни като възрастни.

Детайли

Дата:
20/05/2023
Час:
13:00 - 13:45

Място

КИНО ЗАЛА 1
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial