Здравей Здраве
Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Дамян Попхристов – Здравей Здраве 2021

15/05/2021 @ 15:30 - 16:15

Визитка

Проф. Дамян Попхристов

Дамян Попхристов завършва режисура във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в София. Работи 10 години в различни театри – Хасково, Пловдив и Младежкия театър – София.

През 1990 година спечелва конкурс в Ню Йоркския Университет и започва да преподава там режисура и редица теоретични курсове, свързани с митология, философия и история на изкуството. През 1992 година прави постановка на Бродуей, а след това и в експерименталния театър „Ла МаМа“  в Ню Йорк. През 1993 година създава учебна мултидисциплинарна международна програма и води студентите в различни точки на света като финалът винаги е в България и тук ги запознава и с българската история и културен принос. През 1997 година завършва и магистратура по „Сравнително религиознание“ в същия университет. Оттогава се занимава с изучаване на различни езотерични школи, ранното християнство и Богомилското учение. 

През 2015 година излезе книгата му „За Богомилите от уста на ухо”, плод на многогодишните му изследвания.

Президент е на основаната от него Фондация „Български Център Просветление – Дамян Попхристов“, където организира пътуващи семинари до различни точки по света; лекции и теоретични форуми на теми от историята, етнографията, митологията, изкуството, езотериката и др.

 

Тема

В ПЪТЯ НА СВЕТЛИНАТА И ЕНЕРГИЯТА НА ЛЮБОВТА

Какво означава в днешната реалност да живееш в Светлината, ще се позова и на посланията на Богомилите.

 

Контакт

  • Телефон: 0899 880 423
  •   E-mail: dpopchristov@yahoo.com

Детайли

Дата:
15/05/2021
Час:
15:30 - 16:15
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial