Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Деница Илиева / ПКИ – Здравей Здраве 2024

май 19 @ 14:15 - 15:00

Визитка

Деница Илиева e артист-творец и йога преподавател. 

Движението винаги е било част от нея още от ранна детска възраст. Първите си стъпки в пластиката прави в художествената гимнастика, с която се занимава активно 7 години. В последствие продължава с модерни и характерни танци. Йога навлиза активно в живота й преди 9 години, когато по време на театралното си обучение в университета изучава дисциплина „източни дихателни техники“. Така среща и индийския учител проф. д-р Aрвинд Алок, при който научава за магията на медитацията. Йога се превръща в част от живота й, и чрез нея започва личното й пътуване и себеизследване. Чрез ежедневна лична практика опознава естествения поток от дъх и движение, йога пози и свободно изразяване, танц, медитация и релаксация. Редовен участник в семинари и фестивали за духовно самоусъвършенстване, движение и танц, където среща различни учители и стилове.
Предизвикателство, но и истински дар намира споделянето на своя опит на постелката с все повече хора.

Практика

Mindful Yoga Flow и йога нидра

Нежна, лека и приятна практика, която ще ни потопи в един поток на себеопознаване и себеутвърждаване. Разтягайки тялото си ще търсим спокойствие в ума и баланс на всички нива. Практикуването на различните йога пози прави тялото и умът ни гъвкави. При изпълнението на йога позите акцентът пада върху осъзнаването. Чрез усвояването им ние култивираме в себе си качества, като баланс, търпение, спокойствие, мир и необременено съзнание. Сложността на йога позите зависи единствено от сигналите и възможностите на нашето тяло.
След осъзнатия поток от бавно движение, дъх и йога асани се отпускаме в няколко минути водена релаксация- йога нидра, съпроводена от спокойна музика и време за поглед навътре към нас самите.
Основната цел при практикуване на йога нидра е пълната релаксация на мозъка приятното релаксиращо отпускане и възможността за възстановяване на нервната система. Благодарение на йога нидра съзнанието се освобождава от натрупания стрес, от напрежението събрано в частите на тялото. Чрез нея практикуващия унася себе си в момент, в който не извършва никаква дейност, а просто съществува. По този начин се постига усещане за пълна лекота.

Контакт

Details

Date:
май 19
Time:
14:15 - 15:00

Venue

ЗАЛА 4 – ПРАКТИКИ И МЕДИТАЦИИ
Пловдив, + Google Map
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial