Здравей Здраве
Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Дора Прангаджийска – Здравей Здраве 2021

15/05/2021 @ 14:30 - 15:15

Визитка

Неорайхиански аналитичен психотерапевт, магистър по педагогика и психология. Преподавател по Динамична психология в Българския Институт по Неорайхианска аналитична психотерапия. Занимавам се с индивидуална и групова психотерапия. Специалист в работата с осиновени хора и родители, осиновили деца. Автор на книгата „Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“. През 2019 г. получава наградата на Mila.bg и в. „24 часа“ за Вдъхновителка на 2018 г.

 

 

 

Тема

Разболяващата родителска любов

Възможно ли е във века на технологиите, еманципацията и работещите майки да говорим за разболяваща майчина любов?

Кога майчината любов е недостатъчна или в излишък?

Възможно ли е свещената връзка майка-дете да бъде опасна?

Отговорът е ДА и в тази среща ще си говорим как и кога се случва и какви са последиците от нея – както за децата, така и за майките и партньорите им.

Майката е първият и най-важен обект в живота на детето. От връзката с нея още от момента на зачеването се определя и начинът, по който ще се свързваме с другите в живота си. Дефицитът на майчина любов е пагубен и много се говори за това.

Пагубна може да бъде обаче и преувеличената майчина любов. Онази любов, която поставя пред невъзможност детето да функционира само. Любовта, която не му позволява да пада безброй пъти, докато се научи да ходи. Която забранява грешките, а оттам и опитите и израстването. Онази любов, която поставя пред невъзможност порасналото вече дете да си тръгне и да върви своя си път. Която не позволява да бъде отрязана невидимата пъпна връв между майка и отдавна порасналото й дете.

Единствената любов, чиято крайна цел е раздялата, е родителската. И отговорен това да се случи е родителят. В тази среща ще си говорим защо е толкова трудно на човешката майка да го направи. Кои са пречките и последиците от тази любов. Кой и какво губи.

 

Контакт

  • Телефон: 0895492955
  • E-mail: dora.prangadzhiyska@gmail.com
  • Сайт:  doraprangadzhiyska.com
  • FB: Дора Прангаджийска/Dora Prangadzhiyska

Детайли

Дата:
15/05/2021
Час:
14:30 - 15:15

Място

Локация 1 – „Летен театър“
Летен Театър, бул. „Руски“, 4002 Хълм На Освободителите, Пловдив
Пловдив,
+ Google Map
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial