Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Едмонт Будакян – Здравей Здраве 2024

май 19 @ 14:15 - 15:00

Визитка

Едмонт Будакян се занимава с Тай Дзи над 20 години като задълбочено изучава всичките му аспекти. С щедрост и от сърце е готов да предаде натрупаните знания и опит през годините.

Както всяка любов, така и тази към бойните изкуства идва ненадейно. Едва на крехката 7-годишна възраст, Едмонт Будакян открива страстта си към бойните изкуства, докато през 1998 година, не се влюбва в китайското древно бойно изкуство – Тай Дзи.

„Трудно е да се опише енергията, докато практикуваш Тай Дзи – тя трябва да се усети. Именно това усещане ме покори – да си в плен на свободата!споделя Едмонт Будакян.

Първите си крачки в този необятен свят му помага да направи пионера в България – Красимир Димитров-Китаеца. На негов семинар, майстор Будакян е впечатлен от деликатните, фини и завладяващи движения, които го вдъхновяват вече 20 години. През школата на Едмонт Будакян се обучават стотици любители на бойните изкуства, запалва искрата на вдъхновение и у всеки, посетил неговите семинари и практики в България и чужбина.

Тема

Открит урок по Тай Дзи Чън стил

В Тай Дзи има пет основни стила Ян, Чън, Хао, У и Сун, като най-популярният от тях е Чън Стил, практикува се от милиони хора ежедневно. Основните принципи на Тай Дзи са тясно свързани с Даоистката философия.

Тай Дзи Цюан се характеризира с плавни и отмерени движения, в него особено ярко е изразен оздравителния ефект на заниманията. Идеален за начинаещи, физически неподготвени хора, а също и за хора, които имат проблеми със ставите или гръбначния стълб. Стил Чън  може да се практикува на всяка възраст. Изучаването на комплекс от упражнения в този стил ще позволи не само да укрепите и възстановите своето здраве, но и да придобиете гъвкавост и лекота в цялото тяло.
Осанката и стойката ви ще станат по-изправени, а движенията по-леки и елегантни. Усилието и напрежението в ставите и гръбначния стълб ще изчезнат. Тази форма от меки упражнения ще помогне да съхраните силата, гъвкавостта и баланса до края на живота си.

Контакт

Details

Date:
май 19
Time:
14:15 - 15:00

Venue

СПОРТ В ПАРКА
Градска градина, до Виенски павилион
Пловдив, 4000 Bulgaria
+ Google Map
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial