Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Мария Бадева – Здравей Здраве 2021

16/05/2021 @ 14:30 - 15:15

Визитка

Мария Бадева е архитект и изследовател. Завършва Магистър по Архитектура в The Bartlett School of Architecture, UCL, London с отличие на дисертация по история и теория на архитектурата. Завършва бакалавър в Университетът в Манчестър, Великобритания с Първокласни Почести по Архитектура.Стипендиант по Архитектура в Politecnico di Milano, Италия, където работи по няколко проекта с италианския архитект Стефано Боери и неговият екип, избрани да участват във Венецианското Арт Биенале през 2015. Пo време на обучението си е избрана да представлява Тhe University of Manchester в Китай на колаборация по архитектурен дизайн към Технологичния Институт в гр. Харбин, Китай. Заедно с архитекти и студенти в Китай разработват проект за трансформация на гарата в гр. Харбин. Проектът е отличен от Architectural Society of China и Cultural & Education Sector of British Embassy. След дипломирането си практитува към екипът на Team London Bridge в Лондон и в MVRDV в Ротердам, Холандия като част от Strategic Urban Planning Department. В момента е докторант в катедра „Градоустройство“, проучващ темата за Placemaking като инструмент за градско обновяване. Проектите и са носители на редица награди и участвали в изложби в Милано, Лондон, Харбин, София, Пловдив, Манчестър и др.“

Тема

 

Град за хората

Панел Ⅰ: Устойчвост – зелени системи, управление на отпадъците, рециклирането като начин за опазване ресурсите на планетата.

Панел Ⅱ: Публични пространства и социална инфраструктура, достъпност и мобилност в градска среда, създаване на места и възможности за спорт и повече активности в градска среда“.

Темата  обхваща две от дългосрочните програми на БГ Бъди Активен: „Раздвижваме България”  и програмата „Място за красива и чиста България“, програми, чрез които целим да промени представите на местните администрации и жители в българските градове относно начина, по който физическите пространства могат да се ползват, облагородяват и поддържат, както и как градовете и начинът ни на живот  влияят върху общото ни здраве и добруване. Как средата, в която живеем и чистотата зависят само от нас хората, как бъдещето на гардовете и на планетата Земя, на децата, на внуците ни  зависят от това как живеем тук и сега и че промяната е възможна, чрез малки и постоянни стъпки.

 

Контакт

  • Телефон: 0885037628
  • E-mail: zoia@bgbeactive.org
  • Сайт: thespot.bgbeactive.org, bgbeactive.org
  • FB: bgbeactive, miastobulgaria

Details

Date:
16/05/2021
Time:
14:30 - 15:15

Venue

Локация 1 – „Летен театър“
Летен Театър, бул. „Руски“, 4002 Хълм На Освободителите, Пловдив
Пловдив,
+ Google Map
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial