Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Александра Алиева – Усмивките / ПКИ – Здравей Здраве 2024

май 19 @ 11:00 - 11:45

Визитка

Александра Алиева е ръководите на танцов клуб „Усмивките“ и води Танци за бебета от 1 до 4 години.  

Любовта на Алекс към музиката и танца я съпровождат още от ранна детска възраст. Магията на народните танци я завладява като малко дете, а по-късно среща вариететното изкуство и модерния балет. Така започва кариерата ѝ на професионален танцьор. Завършва АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев” гр. Пловдив със специалност “Българска народна хореография” като същевременно е един от създателите, главен двигател и хореограф на балет “САГА”. Следват дълги години на творчески изяви в национален и международен мащаб. В допълнение на всичко това, Алекс, заема и позицията “Главен мениджър” в сектор “Култура” в един от най-големите ни морски курорти – “Албена” АД, където създава, планира и организира всички музикално-артистични програми в комплекса през дългите летни сезони.

Следващите стъпки на Алекс я завеждат Холандия, където се ражда и нейната дъщеря Ая. В нея тя открива същата страст към музиката и танца, която тя е имала като дете. С изненада намира школа за танци в Амстердам, където танцуват и току-що проходили деца. Веднага записва Ая на танци и не след дълго, само на годинка и половина, тя получава своята първа диплома в живота си – танцувайки…

Алекс също (пре) открива танците по нов и много сладък начин – да танцува заедно с дъщеря си още след първите й самостоятелни стъпки…

Година по-късно цялото семейство решават да се завърнат и да живеят в Пловдив. И на двете обаче им липсва музиката, емоцията, усмивките и щастието, които създават танците с малките дечица. Така се ражда идеята за  “Усмивките”.

 

Практика

Танци за бебета от 1 до 4 год. – ОТКРИТ урок

Това е клас, в който вече проходило, бебето заедно с придружител (мама, тати, баба, леля…) открива магията на движението и танца.

В това споделено време се забавляваме, пляскаме, тропаме с краченца, махаме с ръчички и правим много различни движения под ритъма на подходяща музика, което помага на детето да (пре)открие пространството около себе си.

Работейки с различни теми, детето се свързва с потенциала на своето въображение и фантазии, като по този начин се стимулира развитието на неговите двигателни способности, моторика и креативни възможности. Когато децата се движат и пеят се подобрява тяхното говорно, психо- емоционално и интелектуално развитие. A kонтактът “родител-дете” по-време на танца, засилва и укрепва още повече връзката помежду им.

Добре дошли сте  в най-чаровния и усмихнат клас с клуб “Усмивките” – едно място и време за танци, музика, щастие и радостни детски очички, заедно с първите самостоятелни стъпки!

Контакт

Details

Date:
май 19
Time:
11:00 - 11:45

Venue

СПОРТ В ПАРКА
Градска градина, до Виенски павилион
Пловдив, 4000 Bulgaria
+ Google Map
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial