Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Вокално-инструментална група „Inspiration-Flames“ – Здравей Здраве 2023

21/05/2023 @ 13:45 - 14:15

Визитка

„Пламъци на вдъхновението“ е музикална група, която аранжира и изпълнява композиции на учителя по медитация Шри Чинмой. Аранжиментите са оригинално съчетание на индийската духовна музикална традиция и източно-европейския фолклор, създаващо дълбока и спокойна атмосфера.Инструменти: кавал, хармониум, пиано, индийска тапура. Маестро Шри Чинмой композира над 22 000 духовни мантри и песни на английски и родния си език бенгали. Небесните мелодии говорят на устременото сърце с незабравима лекота, стремейки се да пробудят вътрешния глад за божественото и Истината. 

Шри Чинмой е напълно реализиран духовен учител, посветил живота си на това да вдъхновява и служи на тези, които търсят по-дълбок смисъл в живота. Чрез своето учение по медитация, своята музика, изкуство, книги и спортни постижения и чрез собствения си живот, посветен на служене на човечеството, той се опитва да покаже на другите как да намерят вътрешен мир и .осъществяване.

Днес Шри Чинмой е духовен водач на ученици от над 120 центъра по целия свят. Чрез медитация върху духовното сърце той учи, че търсещият може да разкрие собственото си вътрешно богатство от мир, радост, светлина и любов. „Пътят на сърцето“ според него е най-простият път да се направи бърз духовен напредък. За Шри Чинмой ролята на духовния Учител е да помогне на търсещия да живее така, че тези вътрешни богатства да могат да просветлят неговия живот.

 

Концерт

Групата изпълнява композиции на Шри Чинмой на кавал, индийски хармониум и пиано.

 

 

Контакт

  • Шри Чинмой център, Пловдив

Details

Date:
21/05/2023
Time:
13:45 - 14:15

Venue

КИНО ЗАЛА 1
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial