Здравей Здраве
Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Милка Кьосева – Здравей Здраве 2021

15/05/2021 @ 12:00 - 12:45

Визитка

Милка Кьосева е изследовател и вдъхновител в областта на личностното развитие и себепознанието. Автор е на книгата „Уравнението на живота ни”, в която на 320 страници концентрира знание и отговори на ключови въпроси за човешкото себепознание, Вселената, Битието, Бог. Създава мотивационни текстове, свързани с принципите на благоденствието във важни житейски сфери – здраве, изобилие, хармонични взаимоотношения, професионална реализация, мисия, вдъхновение, творчество.
Завършила е Икономическия университет във Варна. Има дългогодишен професионален опит в сферата на финансите, управлението и продажби на банкови продукти. Изучава астрология към „Московската академия по астрология”, посредством филиала й в България – Астроцентър „Урания”.
Автор е на поетичните книги „Синя пеперуда” и „Сътворение”, луксозно изработени колекции от стихотворни творби на авторката, както и на сборник с мотивационни текстове „В името на доброто”.  

Тема

Изцелението на живота ни и двата пътя към осъзнаване на Същността ни – познание и страдание

Почти всички човеци на тази земя желаят да бъдат щастливи, здрави, дълголетни, удовлетворени, изобилни, живеейки в своята мисия.
Въпреки това, и като индивиди, и като колектив сме много далече от този свят на вечна радост.

Причините за това са дълбоки и корените им достигат пластовете на идеи, истории и легенди за един миг, в който човешкото съзнание разпознало движената на полярните импулси в еволюционната система и им дало името „добро” и „зло”.

Повечето хора днес смята, че страданието им се полага по право и че не може да израстваме без него. Пътят на страданието се е вкоренил в колективната памет на човечеството, в неговата генетика, толкова дълбоко, че хората вече почти са забравили, че освен пътя на страданието съществува и алтернативен такъв – този на познанието.

В своя живот в плътните сфери на физическата реалност, душата на човек навигира съзнанието до толкова, доколкото връзката с нея се осъзнава. При всеки човек това е различно изживяване и е в различна степен развито.
Пътят на познанието е тънко въже, по което вървим съзнателно, претегляйки всеки енергиен трепет на съществото ни. По него ние трябва да уловим момента, в който да овладеем менталната и емоционалната си енергия, изискваща качествена промяна в начина ни на мислене, чувстване и живеене, така че вместо този вихър от концентрирана енергия да руши устоите на личността и нейния материален свят, поради разчупване на черупката на зоната на комфорта,  човек сам да пожелае да излезе от комфортния кръг, да изпусне парата и да стъпи на ново еволюционно ниво, осъзнавайки необходимостта от непрестанна промяна и разширение.

В съзнанието на повечето хора светът изглежда по определен начин не защото той в действителност е такъв, а защото е описан по този начин, от сили, подкрепящи определена времева линия.
Човешкото съзнание е необятна Вселена. Неговата творяща природа е съизмерима с божествената съзидателност. Затова човек често бива наричан съ-творец. А това му качество бива умело използвано. Правото си да твори свободно и да създава визия за света се съдържа в позволението за човешката свободна воля.

Едва ли съществува широко разпространено духовно учение, което да не набляга на страданието. Не познавам такова. В такива моменти, мислещият човек може да си зададе въпросите „Защо?”,”Кому е нужно човешкото страдание?”.
Всичко, което мислим, че виждаме с очите си и съществува обективно са физически форми, обстоятелства и събития, лични наши състояния, които създаваме в момента на виждането, или в предходен такъв, в който сме ги съзирали точно по-начина, по който се случват.

Океанът е сбор от милиарди капки, но всяка капка го съдържа, така е и с хората. Човекът, който е микрокосмическа аналогия на макрокосмоса, на божествената матрица, съдържа в себе си всичко.

Всяко нещо, през което преминаваме по време на житейския си път е нашата индивидуална прожекция на визията ни за личния ни живот и за колективния път на човечеството.
Именно тук отново напомням, че светът е описан по определен начин. Това не означава, че той е такъв, но тъй като още от ранна детска възраст родителите, учителите, обществените системи налагат това описание, човек започва да настройва личния си път спрямо вярата си в битието, изразено по конкретния начин, в случая светът, в който живеем и в който мирът, хармонията, здравето, любовта, благоденствието не са основно мото, точно обратното те са изплъзващи се категории, които сякаш повечето хора преследват през целия си живот и не успяват да ги достигнат, опитвайки се да се доближат до тях чрез фрагменти от истината за света, частично знание.

Описан по този начин, светът като проявено битие започва да генерира вид съзнание и да възпроизвежда своите дефекти, които от своя страна да генерират страдание. Това се превръща във вярата на хората, че битието определя съзнанието, а всъщност е обратното.

За да се разбере това е необходимо човек да си върне независимостта в мисленето, а това изисква да се откаже на първо място от възприемането на каквато и да било информация, описваща света. Това не звучи възможно, но за да постигнем невъзможното изцеление на себе си и на света, в който живеем ще ни е необходимо да извършим наистина невъзможната революция на личното и колективно съзнание.
Бих искала да ви вдъхновя да се взрете в себе си, да се откажете от пътя на страданието завинаги, да откриете на хоризонта на живота си изгрева на най-съкровената си мечта, която да ви тласне към личната ви мисия и тогава вие ще стъпите съзнателно на пътя на познанието, а той наистина е светъл и прекрасен, освободен от тежестта на разрушителната несъзнателност.  

 

Контакт

  • Телефон: 0898 636714
  •     E-mail: kyoseva_milka@abv.bg
  •       FB: milka.kyoseva

 

Детайли

Дата:
15/05/2021
Час:
12:00 - 12:45

Място

Локация 1 – „Летен театър“
Летен Театър, бул. „Руски“, 4002 Хълм На Освободителите, Пловдив
Пловдив,
+ Google Map
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial